19 Sep 2020
15:59:05
AlfaRSS.Info
Всички новини от България и света

Топлофикациите са съгласни парното да поевтинее от 8 до 25%


Топлофикационните дружества подкрепят предложенията на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ за нови цени на парното и топлата вода.

Поради предвиденото намаление на цената на природния газ с 40,49 на сто от 1 април, енергийният регулатор предложи цената на топлото в страната да падне между 8 и 25%, а тарифите бяха обсъдени днес на открито заседание, на което бяха допуснати единствено представители на дружествата от сектора "Топлоенергетика". 

Изпълнителният директор на "Топлофикация-София" Александър Александров, който се включи по Skype, каза, че не възразява относно предложението на регулатора цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14%. Той уточни обаче, че компанията му смята, че цената на електроенергията няма да бъде релевантна през следващите три месеца.

Изпълнителният директор на "Топлофикация-Бургас" Християн Илиев заяви, че няма възражения срещу предложението цената на топлинната енергия в Бургас от 1 април да бъде по-ниска с 16,4 процента. Михаил Ковачев, който е изпълнителен директор на "Топлофикация-Разград", също няма забележки срещу предложеното понижение на цената с 16 на сто.

Предложението на КЕВР е цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14%. В Пловдив се предлага намаление на цената с 14,8 на сто, в Бургас - с 16,4%, във Варна - със 7,8 на сто, във Враца - с 21,3 на сто, във Велико Търново- с 16,6%, в Разград - с 16 на сто.

 
Чети напред
Вниамание: тази препратка може да води към не мобилна версия
Бизнес новини


m.AlfaRSS.Info е мобилна версия на автоматичния RSS агрегатор на новини
Новините се обновяват на всяка минута.
За контакти:
Новините и снимките принадлежат на техните автори и/или медията, която е предоставила достъп до тях чрез RSS/XML канал.

Page rendered in 0.0515 seconds with 3.37MB memory