19 Sep 2020
14:38:27
AlfaRSS.Info
Всички новини от България и света

Румен Петков: Информационните масиви на ГДБОП са в ръцете на неподходящи хора


„Във времето държавата и правителствата са непоследователни по отношение на ГДБОП. Тази служба беше изваждана от МВР и прехвърляна към ДАНС, след това отново връщана към МВР. При това движение обаче изчезнаха информационните масиви на службата, за което са виновни Народното събрание и правителствата, които инициираха подхвърлянето на службата към различни ведомства“. Това каза пред БНР Румен Петков, лидер на партия АБВ, бивш министър на вътрешните работи.

По думите му информационните масиви са попаднали в ръцете на неподходящи хора и това е направена напълно съзнателно.

„Службата беше обезкръвена. Огромни информационни масиви изчезнаха, което поставя много въпросителни. Отговорността на ГЕРБ и на БСП е поделима“.

Според Румен Петков оставката на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов е загуба за системата, а отстраняването на зам. главния секретар на МВР буди по-скоро въпросителни. 

В предаването „12+3“ Петков предположи, че снимките на министър-председателя са направени от хора, близки до Бойко Борисов:

Това са неща, които не убягват на нашите партньори или на българските граждани. Те разбират, че има нещо дълбоко... Това са хора, които са влизали, без да бъдат отразявани в списъка на лицата, посещавали министър-председателя. Не разбирам защо не се инициира парламентарна анкетна комисия. Нямам съмнение, че министър-председателят знае дамите, които са го снимали... Никой обаче не се безпокои, че в шкафчето има около милион евро, че има кюлчета злато. Номерата на кюлчетата се виждат, а това е начин да се проследи техният път. Не бъде ли контролиран пътят на златото, той е предпоставка за финансиране на тероризъм, на организирана престъпност, на наркотрафик. Защо спряха производството на банкноти от 500 евро? Защото тази банкнота беше основният инструмент за разплащане в наркотрафика... Това е самоубийствено за държавата“. 

Румен Петков е категоричен, че тези скандали захлупват истинските.  

За лидера на АБВ е неприлично за Цветан Цветанов да се прави на опонент на Бойко Борисов

„Цветанов беше вътрешният министър, който използваше 15 000 специални разузнавателни средства годишно. Това е мащаб на подслушване, който е обиден за българската държава. Биха ни завидели и Русия, и Виетнам, и Северна Корея. Не повече от 1,5% от тези СРС влизаха в съда“. 

Интервюто с Румен Петков можете да чуете в звуковия файл. 

 
Чети напред
Вниамание: тази препратка може да води към не мобилна версия
Последни постове от българските блогове


m.AlfaRSS.Info е мобилна версия на автоматичния RSS агрегатор на новини
Новините се обновяват на всяка минута.
За контакти:
Новините и снимките принадлежат на техните автори и/или медията, която е предоставила достъп до тях чрез RSS/XML канал.

Page rendered in 0.1099 seconds with 3.38MB memory