19 Sep 2020
15:23:52
AlfaRSS.Info
Всички новини от България и света

Как да извадим кърлеж лесно и бързо (ВИДЕО)


В разгара на лятото, все повече време прекарваме навън, сред природата. Освен приятно обаче, това може да е и опасно. Една от основните заплахи, която ни дебне във всеки един парк, са кърлежите. Тези дребни кръвосмучещи се спотаяват и дебнат почти навсякъде.

Кърлежите са удивителни с това, че съвсем незабелязано и без изобщо да ги усетите, могат да се покатерят по вас, превръщайки ви в свой източник на храна. Поне докато не ги откриете, а често пъти, това става едва, след като са забили глава под кожата ви.

Ухапванията им често са безобидни, но колкото по-дълго остава кърлежът върху нас, толкова по-висок е рискът от развиване на лаймска болест и други болести, пренасяни от осмокракия паразит.

Ако използвате репелент и сте бдителни, проверявайки обстойно тялото си за кърлежи, след като се приберете у дома, то шансът, да се разболеете от болест, предавана от тези паразити, е малък.

Има много начини и средства, с чиято помощ да премахнете сами кърлежите, забили се в тялото ви, но най-безопасно е да идете при лекар.

Понякога обаче, паниката обзема човек и чакането пред лекарския кабинет или дори самото стигане до такъв, не са по силите на всеки.

Затова е важно да научите техниката за безопасно премахване на кърлежи от тялото, ако намерите такива.

„Хубавото е, че няма нужда от специално оборудване за ефективно премахване на кърлеж“, казва д-р Андрес Ромеро пред изданието Insider. Въпреки че много аптеки продават специални пинсети за кърлежи, чифт обикновени с фини връхчета също ще ви свършат работа.

Има обаче и друг, много по лесен, бърз и неизискващ никакви специални приспособления. Нужен ви е само най-обикновен конец.

 Най-ефективният начин да премахнете забил се кържеж, сами у дома, е с... конец. Ето как:

 
Чети напред
Вниамание: тази препратка може да води към не мобилна версия
Развлечение


m.AlfaRSS.Info е мобилна версия на автоматичния RSS агрегатор на новини
Новините се обновяват на всяка минута.
За контакти:
Новините и снимките принадлежат на техните автори и/или медията, която е предоставила достъп до тях чрез RSS/XML канал.

Page rendered in 0.0849 seconds with 3.37MB memory