19 Sep 2020
15:26:07
AlfaRSS.Info
Всички новини от България и света

Декларация с данни за престоя за всички туристи в Гърция от 1 юли


Българите, както и всички чужденци, пристигащи в Гърция от 1 юли, ще попълват задължителна декларация и срещу специален код от властите ще влизат на територията на Гърция. Целта на мярката е да може да се реагира незабавно при положителен тест за коронавирус.

От 1 юли, когато Гърция отваря всички летища и пристанища за влизане на чужденци, се въвежда задължителна декларация с данни за престоя на чужденеца.

За пътуващите със самолет се изисква декларацията да е изпратена 48 часа преди излитане за Гърция. Същото е валидно и за влизащите в Гърция с кораб. За преминаване на сухопътната граница се изисква представяне на специален код, може и на хартиен носител.

В декларацията се попълват всички лични данни, страната от която пристигате и мястото, където сте били в последните 15 дни.

Задължително се посочва и маршрутът в Гърция, ако ще посетите няколко места, както и адресът, където ще отседнете. Ако пътувате с автомобил и след това използвате ферибот, закупуването на билета става със същия код.

В случай че на границата попаднете сред туристите, на които се правите тест за коронавирус, тогава се самоизолирате един ден, до излизане  на резултатите, на адреса, който сте посочили в декларацията.

Според гръцките власти ежедневно над 8000 туристи, влизащи в страната, ще се тестват за Covid-19.

 
Чети напред
Вниамание: тази препратка може да води към не мобилна версия
Новини за Европа


m.AlfaRSS.Info е мобилна версия на автоматичния RSS агрегатор на новини
Новините се обновяват на всяка минута.
За контакти:
Новините и снимките принадлежат на техните автори и/или медията, която е предоставила достъп до тях чрез RSS/XML канал.

Page rendered in 1.3586 seconds with 3.37MB memory