30 Mar 2020
06:48:49
AlfaRSS.Info
Всички новини от България и света

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в гр. Левски, област Плевен


 

Днес на територията на РУ-Левски, съгласувано с Окръжна прокуратура – Плевен се проведе специализирана операция за противодействие на битовата престъпност, наркоразпространението и пътно-транспортния травматизъм. Изградени бяха два контролно-пропускателни пункта и проверени четири адреса, 52 автомобила и 78 д. Съставени са 11 акта за констатирани нарушения по ЗДвП и 3 акта – по ЗБЛД. Профилактирани са 22 д. от криминалния контингент. Задържани са петима. От установените данни за извършени престъпления са образувани две досъдебни и едно бързо производства.

В хода на акцията е извършено претърсване в дом, обитаван от 32-годишен, откъдето е иззето топче суха зелена тревиста маса марихуана. 32-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 „а“, ал.3 от НК.

При проверка на лек автомобил  „Рено Сценик“, управляван от 20-годишна от село Аспарухово и  последвалия обиск на водачката тя предава опаковка с бяло прахообразно вещество, по нейни данни - метаамфетамин. Задържана е за срок до 24 часа, образувано е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал.3 от НК.

В хода на специализираната операция е образувано и бързо производство по чл. 343 „б“, ал.1 от НК - установен е водач зад волана на лек автомобил след употреба на алкохол над допустимата норма.

 
Чети напред
Вниамание: тази препратка може да води към не мобилна версия
Криминални новини


m.AlfaRSS.Info е мобилна версия на автоматичния RSS агрегатор на новини
Новините се обновяват на всяка минута.
За контакти:
Новините и снимките принадлежат на техните автори и/или медията, която е предоставила достъп до тях чрез RSS/XML канал.

Page rendered in 0.0416 seconds with 3.36MB memory